Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het GroeneWaterstofHuisNL

1 december 2023 om 09:30 - 18:00

Op 1 december 2023 organiseert GroenVermogenNL: het GroeneWaterstofHuisNL. Hier krijg je inhoudelijke inspiratie, concrete informatie én relevante connecties op het gebied van groene waterstof en chemie. Vergroot je kennis en netwerk en draag bij aan de versnelling van de waterstoftransitie.

EMP-NL zal een parallelsessie organiseren in de middag over de rol van de Nederlandse Maakindustrie voor elektrolysers en brandstofcellen.

Nederlandse Waterstof Technologie: Wat maken we mee?
De waterstofeconomie biedt kansen voor Nederlandse maak- en technologiebedrijven. Andersom biedt de maakindustrie Nederland kansen om haar kopgroep positie te consolideren, om lastige beleidsdoelen mogelijk te maken en zelfs om middels export bij te dragen aan de realisatie van klimaatdoelen op een internationaal podium.

Hoewel de kansen evident lijken, is industrialisatie-succes niet vanzelfsprekend. In eerdere energietransitie markten is veel bedrijvigheid Nederland ontvlucht, zijn kansen onderbenut gebleven en zijn beloftevolle Nederlandse koplopers vaak niet in staat gebleken om uit te bloeien tot hun volle potentie.

Wat kunnen we samen bereiken en wat hebben wij daar voor nodig? Deze vragen staan centraal tijdens deze sessie en dienen als opmaat naar het Nationale Waterstoftechnologie Event voor Elektrolysers en Brandstofcellen: Hoe maakt u het? op 14 Maart 2024. Met de opgehaalde input van deze sessie willen we uitgebreider stil staan wat we kunnen doen en wat er nodig is om een Volwassen Nederlandse maakindustrie voor de supply chains van elektrolysers en brandstofcellen te hebben.

Gegevens

Datum:
1 december 2023
Tijd:
09:30 - 18:00
Site:
https://groenvermogennl.org/groenewaterstofhuisnl/

Organisator

Privé: Groen Vermogen NL
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Privé: Hotel Gooiland Hilversum
Emmastraat 2
Hilversum, 1211 NG Nederland