Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Waterstof spreekuur 7 juli – GroenvermogenNL

7 juli 2022 om 16:00 - 17:00

Toeleveranciers en systemintegrators

Donderdag 7 juli om 16:00 is het laatste Expertspreekuur vóór de zomer. Deze zal volledig in het teken staan van GroenvermogenNL.

GroenvermogenNL

Het groeifondsvoorstel GroenvermogenNL, ofwel Groenvermogen van de Nederlandse economie, investeert € 838 mln in een groen-waterstof-ecosysteem bestaande uit (i) klein- en grootschalige demonstratieprojecten, (ii) grootschalige pilotprojecten en innovaties in de waardeketens chemie, vliegtuigbrandstoffen, staal en kunstmest (iii) een R&D-programma en (iv) een human capital programma.

Toepassingen versnellen

Het doel van het voorstel is om toepassingen van groene waterstof en groene chemie in o.a. de chemie, transport en zware industrie versneld mogelijk te maken door innovatie en kostenreductie. In 2022 gaan alle onderdelen van GroenvermogenNL van start, waaronder een regeling voor kleinschalige demonstratieprojecten, het R&D-programma via sandpit-procedures en het HCA-programma. In 2023 volgt naar verwachting een openstelling van de tender (€ 500 mln, max € 125 mln per project) voor opschaling en grootschalige toepassing.

De sprekers

Tijdens het Online Spreekuur van 7 juli zijn Mark Schmets (EZK / Topsector Chemie) en Sandra de Keijzer (NWO / Topsector Energie) te gast. Samen vormen zij het secretariaat dat zorg draagt voor het inregelen en opstarten van het programma. Zij zullen u bijpraten over de laatste stand van zaken en delen de tijdlijn wat betreft de relevante subsidieregelingen. Omgekeerd horen Mark en Sandra graag van de Nederlandse maakindustrie waar de belangrijke kansen en knelpunten zitten die nog kunnen worden geadresseerd bij het ontwerpen van nieuwe regeling.

Alle EMP NL deelnemers ontvangen een teams agenda invite.  Deelname is gratis en optioneel​. Ben jij nog niet aangesloten bij EMP NL? Meld je dan aan en maak vandaag nog deel uit van ons netwerk.

Let op: In augustus zal er vanwege de zomerperiode geen expertspreekuur plaatsvinden.

Gegevens

Datum:
7 juli 2022
Tijd:
16:00 - 17:00
Site:
https://www.elektrolysermakersplatform.nl/