Skip to main content

Is jouw onderneming bezig met een kansrijke innovatie om elektrolyse door te ontwikkelen of beter te integreren in het energiesysteem? En wil je jouw businessplan een boost geven om vervolgens succesvol financiers aan te trekken? Meld je dan aan voor de Hydrogen Business Challenger.

Invest-NL lanceert de Hydrogen Business Challenger om bedrijven in de maakindustrie van waterstof te begeleiden naar een verbeterd businessplan om succesvol financiers aan te kunnen trekken.

Het traject

De door Invest-NL gefinancierde en gefaciliteerde Hydrogen Business Challenger biedt innovatieve ondernemingen in de elektrolyser supply chain een kort en intensief traject om hun businesscase en bijbehorende plannen te toetsen, te valideren en daarmee te verbeteren.

De uitkomst van het traject is een aangescherpte propositie die je sneller toegang geeft tot financiering en je slagingskans versterkt in de opkomende en snelgroeiende Europese elektrolysersmarkt.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.invest-nl.nl/hydrogen-business-challenger

Programma Hydrogen Business Challenger 2022

In het voorjaar van 2022 gaat de werving voor de eerste serie deelnemers van start. Ondernemingen kunnen deelnemen aan het programma waarin ze onder begeleiding van een ervaren programmamanager en met behulp van een ‘pool’ aan sectorexperts hun businessplan kunnen versterken. In het programma krijgen innovatieve ondernemingen een kort en intensief traject aangeboden om hun businessplannen te toetsen en aan te scherpen. In verschillende één-op-één sessies worden ondernemers tijdens dit programma begeleid bij:

  • Strategie aanscherpen
  • Markt in kaart brengen
  • Businessmodel verbeteren
  • Risico- en kansenmatrix maken
  • Mogelijke samenwerkingsverbanden verkennen
  • Formuleren van een financieringsvraag passend bij de groeiambities
  • Verbeterde oplossingen voorgeleggen ter toets aan een comité van financiële experts

Dit programma wordt o.a. ondersteund door ISPT, FME, TNO, Elektrolyser Makersplatform TKI Nieuw Gas | Topsector Energie, en NWBA die deelnemen aan de stuurgroep.

Foto’s elektrolyser:
Credits: Eindhoven Institute For Renewable Energy Systems (EIRES)
Fotografie: Bart van Overbeeke

Maak vandaag nog deel uit van ons netwerk

En we heten je van harte welkom op de eerstvolgende bijeenkomst