Skip to main content

Doeko adviseert in ontwikkeling gereedschappen voor elektrolysers

Doeko

Doeko uit Weurt is van oorsprong een gereedschapsmakerij, al sinds de jaren 60 maken ze stempels en matrijzen. In de jaren die volgde is de expertise van Doeko continu gegroeid. Inmiddels maakt Doeko naast productiegereedschappen ook fijnmechanische componenten of samenstellingen en mechatronische samenstellingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan componenten voor de semiconductor- automotive- of verlichtingsindustrie.

Wij spraken met Wilco Geutjes, Internal Sales Representative bij Doeko, over de ambities van het bedrijf binnen de elektrolyser maakindustrie.

Optimaliseren van productieprocessen

“Onze expertise ligt bij het produceerbaar maken van componenten en het produceren van gereedschappen voor grote series. Al sinds de oprichting in 1964 houdt Doeko zich bezig met het optimaliseren van productieprocessen.” Vertelt Wilco. “En dit is belangrijk want zonder inzicht in het proces waar de componenten of gereedschappen uiteindelijk onderdeel van uit zullen maken, kan het niet in zijn meest optimale vorm worden geproduceerd. De meeste productie en een deel van de engineering vindt bij ons in huis plaats met behulp van interne engineers.”

Gereedschappen ontwikkelingen voor de elektrolyser industrie

Doeko is ook actief binnen de elektrolyser industrie. Hierbinnen houdt Doeko zich bezig met het ontwikkelen van R&D prototypes, fijnmechanische componenten en gereedschappen voor de slag naar serieproductie. “De elektrolyser industrie is een relatief nieuwe industrie. Des te belangrijker is het dat in de ontwikkeling van technologieën het ontwikkel- en productieproces nauwkeurig en met de juiste kennis en expertise wordt uitgevoerd.” Vertelt Wilco hierover.

Door de grote ervaring van Doeko op het gebied van produceren, kunnen zij hun klanten goed adviseren over de maakbaarheid en schaalbaarheid van hun ontwerp. Doeko ziet de inzet van waterstof in de industrie als belangrijke groeimarkt waardoor zij dan ook graag meehelpen om met de inzet van hun componenten en gereedschappen innovaties hierin naar het volgende niveau te kunnen brengen.

Netwerk vergroten, kennis opdoen en samenwerkingen aangaan

De reden dat Doeko zich heeft aangesloten bij het Elektrolyser Makersplatform is omdat zij graag in contact komt met producenten en systemintegrators waarmee wij samen hun innovatieve toepassing naar een grote schaal kunnen brengen. Maar ook partijen welke voor hun R&D snel prototypes gemaakt willen hebben om daarmee hun innovaties sneller naar een volgende fase kunnen brengen. Bijvoorbeeld componenten als bipolaire platen of ‘kleine’ hoog nauwkeurige fijn mechanische onderdelen.

“Binnen het platform hopen wij ons netwerk te vergroten, kennis over financiering te krijgen, samenwerkingen aan te gaan en verdiepende kennis op te doen. Wij hopen hiernaast dat wij onze expertise in kunnen zetten voor andere partijen.” Aldus Wilco. “Wij kunnen immers binnen het platform onze expertise delen over het produceerbaar maken van componenten en het produceren in grote series. Daarnaast kunnen wij ook daadwerkelijk componenten produceren die onderdeel uitmaken van het elektrolysersysteem of gereedschappen hiervoor maken.”

Samenwerken met Doeko of andere deelnemers

Ben jij actief binnen de elektrolyser industrie en wil je in contact komen met Doeko over hun ontwikkeling? Of ben je op zoek naar een andere samenwerkingspartner binnen de keten?

Wij brengen jullie graag samen. Word deelnemer van het Elektrolyser Makersplatform en kom naar een van onze netwerkbijeenkomsten of laat ons jou rechtstreeks koppelen aan een van onze deelnemers.