Skip to main content

Op 3 maart heeft het 1e eerste expert waterstof spreekuur van het Elektrolyser Makersplatform plaatsgevonden. Er bleek veel interesse in te zijn waardoor een uur is eigenlijk te kort is gebleken. Tijdens het spreekuur bleek dat er bij bedrijven nog veel vragen zijn op het gebied van technologie en markt en er blijken veel kansen te liggen om samenwerkingen op te zetten. Vragen die onder andere de revue passeerde:

  • Wat voor eisen worden aan elektrolysers gesteld?
  • Wat is de verwachte omvang van de elektrolysers stacks?
  • Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende technologieën?
  • Welke oplossing (configuratie)  is best voor grote schaal en welke voor meer decentrale projecten?
  • Hoe om te gaan met niet passende / verouderde wet- en regelgeving met name voor decentrale systemen?

Deze en andere vragen kwamen aanbod in het uur. Bedrijven als Hygear, Hitachi, JP-energie systemen gingen in gesprek met experts van TNO en Technische universiteit Eindhoven. Er ontstonden gelijk al interessante samenwerkingskansen op gebied van systeem integratie, vermogens elektronica en nieuwe potentiële projecten werden besproken voor de volgende Elektrolyser Maker Challenge.

Kortom, het spreekuur bleek voor herhaling vatbaar!

Deelnemen?
Bedrijven die lid zijn van het EMP hebben al een uitnodiging ontvangen voor het volgende spreekuur, namelijk donderdag 7 april, 16:00 uur. Heb je een onderwerp wat niet mag ontbreken? Meld het vooraf via: [email protected]

    Lid worden?

    Wil jij ook deelnemen aan het Elektrolyser Makersplatform en aanwezig zijn bij deze, of een van onze andere bijeenkomsten? Maak vandaag nog deel uit van ons netwerk.