Skip to main content

Op 7 februari jl. is het Elektrolyser Makersplatform NL voor de eerste keer dit jaar samengekomen met haar deelnemers. Tijdens deze online sessie heeft EMP NL ingezoomd op de plannen en doelstellingen voor 2022 waarmee zij de zichtbaarheid en concurrentiepositie van de Nederlandse maakindustrie voor elektrolysers verder wil versterken.

Netwerken en kennisdelen

Met maar liefst 33 deelnemers was het een drukbezochte sessie. In het eerste half uur heeft EMP NL haar plannen toegelicht en een aantal vragen neergelegd bij de deelnemende bedrijven. Vervolgens zijn de deelnemers in groepen uiteengegaan, ingedeeld op basis van raakvlak of een directe behoefte. Hier ontstonden in de verschillende groepen interessante gesprekken. Van algemene kennismaking, tot aan het aanstippen van de uitdagingen waar de verschillende partijen tegenaan lopen in bijvoorbeeld het inzichtelijk krijgen van de markt en specificaties van componenten. Er werden al snel LinkedIn uitnodigingen verstuurd onder de deelnemers die na de kennismaking graag ook buiten de groep verder met elkaar in gesprek wilden.

Inventarisatie van behoeftes

In de afsluiting kwam de groep weer in zijn geheel bijeen om de feedback op de inhoudelijk gestelde vragen te bespreken. Het was een inspirerende eerste sessie, waarbij er nieuwe kennismakingen hebben plaatsgevonden, maar waardoor ook binnen EMP NL duidelijk is geworden op welke gebieden de behoeftes van de deelnemers liggen over de verbindende rol van EMP NL om op basis van Nederlandse technologie (componenten, systemen en BoP) elektrolysers te produceren en te ontwikkelen voor een internationale markt.

Meer informatie of ook deelnemen?

Kom jij ook graag in contact met partijen in de Nederlandse maakindustrie op het gebied van elektrolysers? Neem dan nu contact met ons op voor meer informatie of om je aan te melden als deelnemer via [email protected].