Skip to main content

Bedrijven met oplossingen op het gebied van duurzame innovatie kunnen tussen 21 maart en 18 april 2022 weer subsidie aanvragen bij het innovatieprogramma Energie & Klimaat.

Het gaat om vouchers met een waarde tot €100.000. De vouchers zijn te gebruiken voor een haalbaarheidsonderzoek (de werkuren en materialen) of voor het testen van een innovatie in een fieldlab of in de praktijk. Met deze regeling wil het programma bedrijven stimuleren om samen te werken met fieldlabs en toepassingen, waar in de regio op dit moment de grootste behoefte aan is, door te ontwikkelen. In totaal heeft de provincie Zuid-Holland deze ronde €1,25 miljoen beschikbaar gesteld voor Energie & Klimaat, waarvan €790.000 in de vorm van vouchers voor innovatieprojecten.

Samen ontwikkelen en opschalen elektrolysers in Nederland

Hoe kom ik aan een voucher?

Mkb’ers en fieldlabs kunnen (samen met ketenpartners) een projectconsortium vormen en hun projectplan indienen via Innovation Quarter, Energie & Klimaat. Bedrijven die graag mee willen doen maar nog op zoek zijn naar een partner, kunnen dit vooraf kenbaar maken bij InnovationQuarter. De programmapartners hebben samen een groot netwerk en zetten dit graag in om bedrijven te helpen bij het vinden van de juiste partner.

Na 18 april worden de ingediende projectvoorstellen beoordeeld en wordt een selectie uitgenodigd voor een pitch. Eind mei wordt bekendgemaakt welke projecten van start kunnen met subsidie.

funding partner prov zh

Maak vandaag nog deel uit van ons netwerk

En we heten je van harte welkom op de eerstvolgende bijeenkomst